Schokeffect zorgt voor verdiende overwinning op Enter Vooruit

Op zaterdag 10 mei mochten de spelers van het achtste weer een keer thuis een wedstrijd afwerken. Tegenstander was Enter Vooruit, een club waar we voor de winterstop een 2-0 voorsprong hadden weggegeven en uiteindelijk gelijk hadden gespeeld. Deze wedstrijd beschikten we voor de verandering weer eens over een bijna complete selectie. De wil om te winnen was aanwezig, nu de uitvoering nog!

Trainer Tijhof wilde duidelijk zorgen voor een schokeffect binnen de selectie. Opeens werd bekend dat de positie van centrale middenvelder werd toegewezen aan Peter Veneman, die nog niet eerder op deze plek had gespeeld. Opvallend was verder dat achterin aanvoerder Dick Timmerman gepasseerd werd en mocht gaan vlaggen. Michel Tijhof, bescheiden als altijd, had zich de aanvoerdersband toegeëigend en ging ook centraal achterin spelen.

Het is dan altijd moeilijk inschatten hoe een team reageert op zulke maatregelen. En vanaf de eerste minuut bleek dat er maar één ploeg ging voetballen en dat waren de zwaluwen! We speelden de eerste helft goed de bal rond en wisten telkens de bal weer te veroveren. Enkele keren was het achtste dichtbij een treffer, maar pogingen van Gerrit Veltink, Daniel van Kolfschoten en Peter gingen niet in het doel.

Op een gegeven moment kregen de zwaluwen wederom de bal in de buurt van de zestien. Peter kreeg uiteindelijk de bal en schoot op goal. Verbazingwekkend genoeg bleek Peter na al die jaren toch een schot te hebben ontwikkeld en de bal vloog via de paal in de goal. Een zeer verdiende treffer en eindelijk beloning van het goede spel van de eerste helft.

De rest van de eerste helft kregen de zwaluwen nog een aantal grote kansen op de 2-0, maar onder andere Dennis Hopster, Gerrit en ondergetekende wisten net niet te scoren. Toen de scheidsrechter affloot voor het einde van de eerste speelhelft, had iedereen aan zwaluwzijde het idee dat deze wedstrijd gewonnen moest worden.

De tweede helft begon met een aantal wissels. Zo ging Tijhof vlaggen en werd onze aanvoerder Dick Timmerman weer centrale verdediger. Verder kwamen Bart Akerboom, Christiaan Dollen en Merijn Manenschijn in de ploeg. In de spits nam Robbert-jan Boom het over van Dennis Hopster.

De tweede helft was het Enter dat iets meer druk wilde zetten op de verdediging. Deels lukte dat en het goede niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Maar toch kregen de zwaluwen met snelle uitbraken de grootste kansen. Ook dit keer werden inzetten gekeerd en veelbelovende aanvallen kregen een vroeg einde. Enter Vooruit kon ook niet heel gevaarlijk worden en zo bleef het de hele tweede helft 1-0. Aan het einde kreeg keeper Bjorn Linneman nog even ruzie met de bal, wat zorgde voor een schrikmomentje bij de zwaluwspelers, maar gelukkig haalden we het einde van de wedstrijd zonder tegengoal en hadden we eindelijk weer eens drie punten!

Ook in de derde helft werd met volle overtuiging genoten van de overwinning. Voor de verandering konden we ook in deze helft een elftal op de been brengen. Dit beloofd in ieder geval wat voor komende zaterdag waarin het achtste elftal zijn laatste wedstrijd speelt, thuis tegen Sportclub Rijssen, u bent van harte welkom!